Roots in't Hofke 2020


Zaterdag 6 Juni 2020

Kerkstraat 46 , 2360 Oud-Turnhout

Roots in't Hofke 2020

Roots in't Hofke 2020

Mainstage : 15 u.00

Zaterdag 6 juni 2020

Roots in’t Hofke

Ghalia Volt (B/USA)

Ghalia Volt werd geboren in Brussel. Zes jaar geleden was ze nog het “best kept secret” van onze hoofdstad. Overdag busken op straat, ’s nachts optreden in de hoofdstedelijke bluesclubs.

Haar blueshart verlangde naar de USA en ze vertrok. Via Chicago, Memphis en Nashville, waar ze speelde in piepkleine clubs of op straat, kwam ze in New Orleans terecht. Daar ontmoette ze Dean Zucchero, Smokehouse Brown en Johnny Mastro, alias The Mama’s Boys. Deze heren werden haar backing band en ze namen samen een plaat op, waarmee ze twee jaar geleden al eens aantrad op ons podium.

Ondertussen heeft ze zich gevestigd in New Orleans waar en is ze een vaste waarde in de vele clubs daar. Ze nam een fantastische nieuwe plaat “Mississippi Blend” op met bluesgrootheden als Luther Dickinson, Watermelon Slim en Cedric Burnside. Vette, rauwe, krachtige blues en rock ’n roll.  Dat is ook wat we van haar verwachten wanneer ze hier na twee jaar terug in onzen hof verschijnt met haar nieuwe band.

 

Dry Riverbed Trio (NL)

Dit Nederlandse rootstrio uit Dordrecht moeten we eigenlijk niet meer voorstellen? Ze speelden al meer dan eens in’t Hofke, in de gedaante van The Rhythm Chiefs, als begeleidingsband van Ian Siegal én als Dry Riverbed Trio.

De broers Dusty en Darryl Ciggaar en Ronald Tilgenkamp zijn ware topmuzikanten. Onlangs brachten ze hun debuutplaat “Chained and Bound” uit op Dox Records, met op eentje na allemaal zelf gepende songs.

Een prachtige plaat! En als deze jongens op een podium staan, dan spettert het pas echt. Dampende bluesroots, waarbij country, rockabilly, blues en gospel uit de jaren 50 en 60 het uitgangspunt vormen. Het fenomenale gitaarspel en de uitstraling van Dusty zijn werkelijk onweerstaanbaar. Hij is op wereldvlak ongetwijfeld één van de beste rootsgitaristen van de huidige generatie. Hun optredens barsten van de energie en spelplezier en zijn steeds weer een lust voor oog en oor.

 

Walter Broes & The Mercenaries (B)

Gitarist, zanger, songsmid en producer Walter Broes wordt als de godfather van de Belgische rootsmuziek beschouwd. Dit heeft hij in grote mate te danken aan zijn jaren als frontman van The Seatsniffers (1995-2012). Deze band stopte in 2012 plots na 7 platen en ontelbare optredens in binnen –en buitenland. Maar al snel begon hij een nieuwe band, waarmee hij in 2014 al eens in ’t Hofke speelde, ondertussen ook alweer 6 jaar geleden. Hoog tijd dus om dit energieke rootstrio terug te halen.

The Mercenaries zijn drummer Lieven Declerck (o.a. bekend van de ska/rocksteadyband The Internationals) en bassist Clark Kenis (Moonshine Reunion). In 2016 brachten ze het album “Movin’ Up” uit en onlangs nog de fantastische single “When The Ship Goes Down”.

Tijdens hun live-optredens voel je de drive van The Cramps, de bordertown vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam, maar steeds met de ontegensprekelijke WB-signature.  Wij zijn heel blij dat Walter Broes en z’n band met hun bijzonder opwindende liveshow terugkeren naar Oud-Turnhout.

 

The Delta Bombers (USA)

Deze band uit Las Vegas werd in 2008 opgericht door Andrew Himmler and Chris Moinichen. Hun eerste plaat “Howlin’”was er al in 2009. Na Las Vegas en Los Angeles ging ook Europa niet veel later voor de bijl.

Na hun tweede plaat “Wolf” uit 2012 was het hek helemaal van de dam en van toen af speelden ze headliner shows over de hele wereld. Hun muziek omschrijf je best als een kruisbestuiving van 50’s rock ’n roll, swampy blues, country en rockabilly. Gooi de muziek van The Blasters, Creedence Clearwater Revival en The Paladins in een blender en het geluid van The Delta Bombers zal tevoorschijn komen.

De band bestaat uit Chris Moinichen (zang), Andrew Himmler (gitaar), Gregorio Garcia (bas) en Micah Malcolm (drums). Live hebben ze de kracht van een verwoestende orkaan. Huilende ritmes voortgestuwd door rauwe gitaren en daar bovenop de krachtige stem van Chris Moinichen. Of je nu wilt of niet, stilstaan is géén optie bij een concert van deze Vegas boys!

 

JD McPherson (USA)

De Amerikaanse singer-songwriter en gitarist JD McPherson stond al jaren op ons verlanglijstje. En het is ons eindelijk gelukt om deze klasbak naar Oud-Turnhout te halen.

Exclusief voor België nog wel, want de rest van zijn tour beperkt zich tot Spanje, Scandinavië, Duitsland en Zwitserland. Een tour die volledig in het teken staat van de 10de verjaardag van zijn debuutplaat “Signs & Signifiers”. De band zal dit meesterwerkje dan ook integraal spelen, inclusief het doorbraaknummer “North Side Gal”.

De band bestaat uit JD McPherson (zang en gitaar), Raynier Jacob Jacildo (toetsen, gitaar en percussie), Jimmy Sutton (bas), Jason Smay (drums) en Doug Corcoran (saxofoon en gitaar). De sound van JD kan je omschrijven als een mix van 50’s rock ’n roll, rhythm&blues en soul.

Een atypische retro-band die aan elk nummer een moderne twist weet te geven. Misschien is dat een van de redenen waarvoor ze zo populair zijn bij een breed publiek. Dát én zeker ook hun legendarische liveoptredens ! Nu dus eindelijk ook te beleven in ’t Hofke.